Vážený uživateli, je nám líto, ale Váš prohlížeč nepodporuje plné zobrazení webu. Doporučujeme Vám přejít na jeho aktuálnější verzi (MS Edge) nebo na některý z nejčastějších prohlížečů (Chrome, Firefox, Safari).

Mecenášský klub Národního divadla rozdělil výnosy loňského roku

8. 2. 2018
Divadlo
Mecenášský klub

Na pravidelném zasedání Výboru Mecenášského klubu v úterý 6. února 2018 ve foyeru Nové scény došlo k rozdělení výnosů za loňský kalendářní rok. V roce 2017 sdružoval Mecenášský klub 130 mecenášů a shromáždil prostředky ve výši 2 330 000 Kč.

Příspěvkem byla podpořena například realizace projektů KYLIÁN Baletu Národního divadla, hostování Brodský/Baryšnikov v rámci festivalu Pražské křižovatky, Opera Nova – přehlídka současného hudebního divadla, nová inscenace souboru Laterny magiky ZAHRADA, nebo vystoupení dirigenta Marce Minkowského v koncertní verzi LA CLEMENZA DI TITO ve Stavovském divadle. Mecenáši dále přispějí na nákup funkčního tréninkového oblečení pro tanečníky, podpoří Baletní přípravku a Archiv ND – záchranu pokladů Archivu ND.

Členové výboru Mecenášského klubu v roce 2017:
Za mecenáše ve Výboru zasedají:
Kateřina Zapletalová, předsedkyně Výboru
PhDr. Olga Foglarová
Mika Gregorová
Karel Janeček, Ph.D.
Zuzana Janečková
Matyáš Kodl
Jitka Pantůčková, Ph.D.
Jana Poljaková
JUDr. Martin Mikyska
Ing. Petr Sedlecký