Vážený uživateli, je nám líto, ale Váš prohlížeč nepodporuje plné zobrazení webu. Doporučujeme Vám přejít na jeho aktuálnější verzi (MS Edge) nebo na některý z nejčastějších prohlížečů (Chrome, Firefox, Safari).

Kateřina Jirmanová

Biografie

Vystudovala obor scénografie alternativního a loutkového divadla na DAMU v Praze, které zakončila v roce 2019 závěrečným představením v divadle DISK Cizinec hledá byt v režii Tomáše Loužného. Jako scénografka a kostýmní výtvarnice spolupracovala se stejným režisérem na několika dalších inscenacích do divadel X10, Meet Factory nebo do Činoherního klubu v Ústí. Její výtvarná tvorba z poslední dobu zahrnuje i kostýmy pro operu Lazebníka Sevillského v Jihočeském divadle.

Kromě scénografie a kostýmní tvorby pro činoherní divadlo a operu se rovněž věnuje tanečnímu divadlu, kde mimo jiné s choreografem Martinem Talagou realizovala představení SOMA (vítěz taneční inscenace roku, Česká taneční platforma 2018), dále spolupracovala se Spitfire Company nebo filmovou režisérkou Terezou Vejvodovou.

Mimo divadlo dlouhodobě spolupracuje s hercem a performerem Petrem Vančurou na jeho autorských projektech, se kterým se podílela na tvorbě pro Činohru Národní divadla, třídílný projekt pro Domovskou scénu.

Vedle divadla se podílela na několika filmových projektech, hraje na bicí a několik let byla součástí revuální skupiny Olats Otesoc.